Sukcesywne świadczenie usług noclegowych wraz z wyżywieniem dla uczestników zajęć specjalistycznych w laboratoriach w Poznaniu, w ramach projektu „Czas zawodowców BIS – zawodowa Wielkopolska”. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej - EFS.
AD/ZP/5/20
Przedmiotem przetargu nieograniczonego jest sukcesywne świadczenie usług noclegowych wraz z wyżywieniem dla uczestników zajęć specjalistycznych w laboratoriach w Poznaniu, w ramach projektu „Czas zawodowców BIS – zawodowa Wielkopolska”.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Szczegółowe informacje dotyczące postępowania przetargowego znajdują się w Specyfikacji Istonych Warunków Zamówienia i załącznikach, które należy pobrać ze strony Zamawiającego.
AD/ZP/5/20
Poznań, dnia 17.02.2020 r.
OGŁOSZENIE WYNIKÓW
Dotyczy przetargu nieograniczonego na sukcesywne świadczenie usług noclegowych wraz z wyżywieniem dla uczestników zajęć specjalistycznych w laboratoriach w Poznaniu, w ramach projektu „Czas zawodowców BIS – zawodowa Wielkopolska”. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Politechnika Poznańska uprzejmie informuje, że przetarg nieograniczony został rozstrzygnięty. Wybrana została oferta firmy: AMW Hotele Sp. z o.o., Hotel IKAR w Poznaniu
ul. Żwirki i Wigury 1
00-906 Warszawa
Oferta wybranej firmy spełnia wymagania Zamawiającego. Umowa zostanie podpisana w najbliższym dogodnym terminie jednak nie wcześniej niż 25.02.2020 r.
Informujemy również, iż w niniejszym postępowaniu ofertę złożyły następujące firmy:
1. Focus Hotels S.A.
PL. Kościeleckich 3
85-033 Bydgoszcz
Cena netto 140 000,00zł
Cena brutto 151 200,00zł
Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej? |
NIE
|
Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? |
TAK NIE
|
Ocena w kryterium – cena 49,98pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?– 0 pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? – 10 pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? – 0 pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? - 5 pkt.
Razem 64,98 pkt.
2. AMW Hotele Sp. z o.o., Hotel IKAR W Poznaniu
Ul. Żwirki i Wigury 1
00-906 Warszawa
Cena netto 116 666,67 zł
Cena brutto 126 000,00 zł
Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? |
TAK NIE
|
Ocena w kryterium – cena 60pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?– 0 pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? – 10 pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? – 0 pkt.
Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? - 5 pkt.
Razem 75 pkt.
3. UpHotel Sp. z o.o.
Ul. Solna 4
58-500 Jelenia Góra
Cena netto 210 672,00 zł
Cena brutto 210 672,00 zł
Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? |
TAK NIE
|
Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? |
TAK NIE
|
Oferta Firmy została odrzucona na podstawie art. 89 ust 1 pkt.6 ustawy PZP.
UZASADNIENIE:
Zamawiający w formularzu ofertowym wymagał wskazania stawki podatku VAT w %. Wykonawca wpisał VAT marża. VAT marża nie jest stawką podatku VAT. W związku z tym należało przyjąć, że Wykonawca nie wskazał wymaganej przez Zamawiającego stawki podatku VAT tylko sposób rozliczenia podatku VAT. Błąd w określeniu prawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny i skutkuje odrzuceniem oferty Wykonawcy na podst. art. 89 ust.1 pkt 6 ustawy PZP. Zamawiający nie podał w treści SIWZ stawki podatku VAT, która powinna być zastosowana wykluczając tym samym możliwość poprawienia w tym zakresie oferty w trybie art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy PZP