Świadczenie usług cateringowych dla uczestników laboratoriów oraz uczestników wykładów i warsztatów w ramach projektu „Czas zawodowców – wielkopolskie kształcenie zawodowe” w Poznaniu i Pile

Informacje podstawowe
Identyfikator: 
AD/ZP/120/2014
Status postępowania: 
rozstrzygnięte
Kontakt: 

Dział Zamówień Publicznych Politechniki Poznańskiej

Typ zamówienia: 
nieograniczony
Kryteria oceny: 
Cena - 90
Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, wyboru dla każdego chętnego uczestnika dodatkowego smaku soku, zgodnego z inną pozycją menu opisanego w OPZ (w ramach wskazanej ilości porcji) - 2
Zapewnienie wyboru dla każdego chętnego uczestnika pomiędzy mięsem wskazanym w menu, a porcją pstrąga (min. 200 g) w poniedziałek oraz porcją karpia (min. 200 g) w środę - 5
Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, dla każdego chętnego uczestnika dodatkowego owocu zgodnego opisem zawartym w OPZ - 3
Terminy
Termin składania ofert: 
19.12.2014 - 09:30
Termin otwarcia ofert: 
19.12.2014 - 10:00
Czas związania ofertą: 
30 dni
Termin wykonania: 

 

      Zamówienie będzie realizowane sukcesywnie od dnia zawarcia umowy do 30.06.2015 roku

 

Opis: 

 

AD/ZP/120/14                                                                                  Poznań, dnia  16.01.2015r.

 

OGŁOSZENIE WYNIKÓW

 

Dotyczy: przetargu nieograniczonego na świadczenie usług cateringowych dla uczestników laboratoriów oraz uczestników wykładów i warsztatów w ramach projektu „Czas zawodowców - wielkopolskie kształcenie zawodowe" w Poznaniu i Pile.

Politechnika Poznańska zawiadamia, że postępowanie prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego zostało rozstrzygnięte.

 

Politechnika Poznańska udzieli zamówienia firmie:

KF Dystrybucja sp. z o.o., Os. Bolesława Chrobrego 101, 60-681 Poznań

Cena brutto: 77 508,46 zł

a) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, wyboru dla każdego chętnego uczestnika dodatkowego smaku soku, zgodnego z inną pozycją menu opisanego w OPZ (w ramach wskazanej ilości porcji):  TAK

b) Zapewnienie wyboru dla każdego chętnego uczestnika pomiędzy mięsem wskazanym w menu, a porcją pstrąga                (min. 200 g)  w poniedziałek oraz porcją karpia (min. 200 g) w środę: NIE

c) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, dla każdego chętnego                uczestnika dodatkowego owocu zgodnego opisem zawartym w OPZ: TAK

Wybrana oferta jest najkorzystniejsza dla Zamawiającego.

Umowa zostanie podpisana w najbliższym dogodnym terminie, jednak nie wcześniej niż 22.01.2015r.

Informujemy również, iż w niniejszym postępowaniu ofertę złożyły firmy:

1)            Usługi Cateringowe, F.H.U. Bożena Chaberska,      Ul. Żeromskiego 14;  64-920 Piła

                Cena brutto: 81 978,48 zł

 

Kryteria oceny ofert:

 

a) Cena : 85,09 pkt.

b) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, wyboru dla każdego   chętnego uczestnika dodatkowego smaku soku, zgodnego z inną pozycją menu opisanego w OPZ (w ramach wskazanej ilości porcji):  TAK = 2 pkt.

c) Zapewnienie wyboru dla każdego chętnego uczestnika pomiędzy mięsem wskazanym w menu, a porcją pstrąga (min. 200   w poniedziałek oraz porcją karpia (min. 200 g)  w środę: NIE = 0 pkt.

d) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, dla każdego chętnego                uczestnika dodatkowego owocu zgodnego opisem zawartym w OPZ: TAK = 3 pkt.

RAZEM: 90,09 pkt.

 

 

2)            KF Dystrybucja sp. z o.o., Os. Bolesława Chrobrego 101,  60-681 Poznań

                Cena brutto: 77 508,46 zł

 

Kryteria oceny ofert:

 

a) Cena : 90,00 pkt.

b) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, wyboru dla każdego   chętnego uczestnika dodatkowego smaku soku, zgodnego z inną pozycją menu opisanego w OPZ (w ramach wskazanej ilości porcji):  TAK =2pkt.

c) Zapewnienie wyboru dla każdego chętnego uczestnika pomiędzy mięsem wskazanym w menu, a porcją pstrąga (min. 200g)  w poniedziałek oraz porcją karpia (min. 200 g)  w środę: NIE = 0pkt.

d) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, dla każdego chętnego                uczestnika dodatkowego owocu zgodnego opisem zawartym w OPZ: TAK = 3pkt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAZEM: 95 pkt.

 

3)            PHU KULINARIA S.C,    Ul. Lotnicza 10, 64-920 Piła

                Cena brutto: 150 293,88

 

a) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, wyboru dla każdego   chętnego uczestnika dodatkowego smaku soku, zgodnego z inną pozycją menu opisanego w OPZ (w ramach wskazanej ilości porcji):  TAK

b) Zapewnienie wyboru dla każdego chętnego uczestnika pomiędzy mięsem wskazanym w menu, a porcją pstrąga (min. 200 g)  w poniedziałek oraz porcją karpia (min. 200 g)  w środę: TAK

c) Zapewnienie każdego dnia, w którym świadczona jest usługa, dla każdego chętnego                uczestnika dodatkowego owocu zgodnego opisem zawartym w OPZ: TAK

 

Politechnika Poznańska wykluczyła Firmę z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.2 pkt 4 ustawy PZP (nie wykazano spełniania warunków udziału w postępowaniu) co skutkuje odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 5 ustawy PZP (oferta została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia).

W dniu 29.12.2014r. Zamawiający na podstawie art. 26 ust.3 ustawy Prawo zamówień publicznych wysłał do Firmy pismo wzywające do uzupełnienia oferty o:

1) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych głównych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, spełniającej minimalne warunki                 określone w pkt 2.1.2 SIWZ (Załącznik G do SIWZ),

tj. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie:

a) zrealizował minimum 3 usługi cateringowe dla grup  zorganizowanych liczących jednorazowo nie mniej niż 30 osób; oraz

b) zrealizował minimum 2 usługi cateringowe o wartości co najmniej 20 000 PLN brutto dla każdej wykonanej USŁUGI.  (powyższe warunki mogą być spełnione łącznie przez wykonane usługi, np. dwie usługi cateringowe dla grup  zorganizowanych liczących jednorazowo nie mniej niż 30 osób o wartości co najmniej 20 000 PLN brutto dla każdej wykonanej USŁUGI  oraz jedną usługę cateringową dla grup  zorganizowanych liczących jednorazowo nie mniej niż 30 osób o wartości niższej).wraz z załączeniem dowodów, czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

 

W ofercie Firmy w Wykazie Usług brakuje 2 Usług cateringowych dla grup zorganizowanych liczących jednorazowo nie mniej niż 30 osób oraz dowody czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie (dot. 2.1.2 a) do SIWZ). Do pisma Zamawiający załączył Wykaz Usług, który należało wypełnić.

Niestety Firma nie uzupełniła oferty.

 

 

Ogłoszenie zostało zamieszczone w siedzibie Zamawiającego dnia: 16.01.2015r.