Sukcesywne świadczenie usług noclegowych wraz z wyżywieniem dla uczestników zajęć specjalistycznych w laboratoriach w Poznaniu, w ramach projektu „Czas zawodowców BIS – zawodowa Wielkopolska”. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej - EFS.

Komunikaty: 

 

AD/ZP/5/20

   Przedmiotem przetargu nieograniczonego jest sukcesywne świadczenie usług noclegowych wraz z wyżywieniem dla uczestników zajęć specjalistycznych w laboratoriach w Poznaniu, w ramach projektu „Czas zawodowców BIS – zawodowa Wielkopolska”.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

 

Szczegółowe informacje dotyczące postępowania przetargowego znajdują się w Specyfikacji Istonych Warunków Zamówienia i załącznikach, które należy pobrać ze strony Zamawiającego.

Informacje podstawowe
Identyfikator: 
AD/ZP/5/20
Status postępowania: 
rozstrzygnięte
Kontakt: 

Dział Zamówień Publicznych Politechniki Poznańskiej

Typ zamówienia: 
nieograniczony
Kryteria oceny: 
Cena – 60%
Parametry techniczne – 40%
Terminy
Termin składania ofert: 
10.02.2020 - 09:30
Termin otwarcia ofert: 
10.02.2020 - 10:00
Czas związania ofertą: 
30 dni.
Termin wykonania: 

5 miesięcy od dnia podpisania umowy.

Opis: 

AD/ZP/5/20

                                                                           Poznań, dnia  17.02.2020 r.

 

 

                                                                            OGŁOSZENIE WYNIKÓW

 

 

Dotyczy przetargu nieograniczonego na sukcesywne świadczenie usług noclegowych wraz z wyżywieniem dla uczestników zajęć specjalistycznych w laboratoriach w Poznaniu, w ramach projektu „Czas zawodowców BIS – zawodowa Wielkopolska”. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

 

 

Politechnika Poznańska uprzejmie  informuje, że przetarg nieograniczony został rozstrzygnięty. Wybrana została oferta firmy: AMW Hotele Sp. z o.o., Hotel IKAR w Poznaniu

                                            ul. Żwirki i Wigury 1

                                            00-906 Warszawa

Oferta wybranej firmy spełnia wymagania Zamawiającego. Umowa zostanie podpisana w najbliższym dogodnym terminie jednak nie wcześniej niż  25.02.2020 r.

 

Informujemy również, iż w niniejszym postępowaniu ofertę złożyły następujące firmy:

1. Focus Hotels S.A.

    PL. Kościeleckich 3

    85-033 Bydgoszcz

    Cena netto 140 000,00zł

    Cena brutto  151 200,00zł

Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?

            TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz?

   TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych?

   TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników?

   TAK

   NIE

 

Ocena w kryterium – cena 49,98pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?– 0 pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? – 10 pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? – 0 pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? - 5 pkt.

Razem    64,98 pkt.

 

2. AMW Hotele Sp. z o.o., Hotel IKAR W Poznaniu

    Ul. Żwirki i Wigury 1

    00-906 Warszawa

    Cena netto 116 666,67 zł

    Cena brutto  126 000,00 zł

Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?

            TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz?

   TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych?

   TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników?

   TAK

   NIE

 

 

Ocena w kryterium – cena 60pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?– 0 pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz? – 10 pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych? – 0 pkt.

Ocena w kryterium Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników? - 5 pkt.

Razem 75 pkt.

 

3. UpHotel Sp. z o.o.

   Ul. Solna 4

   58-500 Jelenia Góra

    Cena netto  210 672,00 zł

    Cena brutto  210 672,00 zł

Czy Wykonawca zapewni dodatkowe zatrudnienie do realizacji zamówienia, w zakresie usługi wyżywienia, osoby wykluczonej społecznie, tj. np. osoby bezrobotnej lub niepełnosprawnej?

            TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni uczestnikom minimum raz w tygodniu na kolację (zamiast sztuki mięsa) porcję ryby 200g, np. pstrąg, karp, dorsz?

   TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni uczestnikom podawanie na śniadanie warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych?

   TAK

   NIE

 

Czy Wykonawca zapewni dostęp do wifi w pokojach dla wszystkich uczestników?

   TAK

   NIE

 

    Oferta Firmy  została odrzucona na podstawie art. 89 ust 1 pkt.6 ustawy PZP. 

 

UZASADNIENIE:

Zamawiający w formularzu  ofertowym wymagał wskazania stawki podatku VAT w %. Wykonawca wpisał VAT marża. VAT marża nie jest stawką podatku VAT. W związku z tym należało przyjąć, że Wykonawca nie wskazał wymaganej przez Zamawiającego stawki podatku VAT tylko sposób rozliczenia podatku VAT.  Błąd w określeniu prawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny i skutkuje odrzuceniem oferty Wykonawcy na podst. art. 89 ust.1 pkt 6 ustawy PZP. Zamawiający nie podał w treści SIWZ stawki podatku VAT, która powinna być zastosowana wykluczając tym samym możliwość poprawienia w tym zakresie oferty w trybie art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy PZP